Zappiti jukebox program

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Zappiti jukebox program

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.04.03. 15:01

Bár nem használtam sosem a Zappitit, de szerintem:
1. Azt a mappát válaszd ki, ahol a filmjeid vannak, melyekhez letölti majd a program az infókat. Mivel a számítógépen futtatod ezt a programot, jelenleg semmi köze a Dune-höz még, a lényeg, hogy a WIndows-od a program futtatása alatt elérje ezt a tárhelyet.
2. Természetesen, ha egy új filmet bemásolsz a régebbiek közé, akkor egy frissítést le kell futtatni a Zappiti-vel is, hogy az újhoz is letöltse a borítókat. De ha nem akarod, akkor ne csináld. A korábban már legenerált dolgokat nem fogja bántani egyébként a frissítés.
3. Ilyet nem tudsz csinálni, indításkor mindig a főképernyő jön be.
4. Nem tudom, milyen egyéb jukebox programok vannak, amelyek magyar infókat is letöltenek esetleg. Én Mac-en a DuneX-et használom, azzal nem sikerült magyar adatokat leszedni.
5. Mivel nem keres magyar adatokat, ezért a magyar címekkel nem fog boldogulni a Zappiti. Angolul nevezd el őket!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: schferenc » 2013.04.03. 12:22

Sziasztok!

Végigolvastam a pdf-es leírást a Zappiti használatáról, de pár dolog nem tiszta:
- azt írja a 3. oldalon, hogy "Válaszd ki a Jukebox helyét a HDD-n vagy a hálózati megosztáson!". Ez a hálózati megosztás lehet pl. a Dune-höz csatlakoztatott pendrive egyik partíciója? Vagy a NAS-on egy megosztás, amit a dune elér? Ha ez utóbbi, akkor hogyan éri el a dune?
- kiválasztom, melyik filmeket vegye bele a listába, legenerálja a szükséges fájlokat. Mi van, ha egy létező folderben (pl. Videók/Rajzfilmek) egy új film kerül bele? Ilyenkor újra kell generálni a teljes zappiti folder struktúrát? Én igazából azt szeretném, ha egy olyan listát/felületet tudnék készíteni, ami akkor frissül és azzal, amit én akarok (pl. nem minden filmet szeretnék ezen keresztül elérhetővé tenni a nagyszülőknek/gyereknek), de a már egyszer beszerkesztett dolgokat (pl. filmleírás, borító stb..) ne kelljen mindig újra megcsinálni
- annyira testre lehet szabni a dune felületét, hogy induláskor csak egy-két ikon legyen kint? Tehát filmnézéshez ne kelljen a Kedvencek/Adott mappa vagy Források, NAS, Filmek menüben mászkálni, hanem lenne egy filmek, zenék, egyebek ikon a főképernyőn...
- létezik olyan program, amivel a magyar filmadatbázisokban tud keresni?
- a film fájlok nevét át kell írni a leírásnak megfelelően, vagy megtalálja azt is ha nem "Csingiling - A nagy tündérmentés.mkv", hanem "csingiling.tundermentes.2012.mkv" a fájl neve?
schferenc

Re: dune_folder.txt -ben másik meghajtóra hivatkozás

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2013.03.07. 23:16

hiritomi62 írta:Most már csak az a kérdés, hogy a HDD1 vinyón levő egyik gyűjtőben hogyan tudok hivatkozni a többi vinyón levő filmekre. Az alábbiakkal próbálkoztam, de mindre azt írta, hogy nem található

Másik helyi diszkre a "storage_label" a "storage_uuid" vagy a "storage_name" használható.
tehát így például:
media_url=storage_label://HDD2/Filmek/HD/akármi.mkv

vagy uuid esetében:
media_url=storage_uuid://A_DISK_UUID-ja/Filmek/HD/akármi.mkv

vagy storage_name esetében:
media_url=storage_name://A_DISK_NEVE/Filmek/HD/akármi.mkv

Hálózaton, ha smb megosztást veszel fel, akkor azt így kell:
media_url=felhasználónév:jelszó@IP_vagy_host_név/megosztás_neve/útvonal/file_neve
ejelhar

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2013.03.07. 20:24

Előzőre tud valaki valamit mondani?
hiritomi62

dune_folder.txt -ben másik meghajtóra hivatkozás

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2013.03.05. 00:02

Diszken belül szépen működnek a keresztbe-kasul (relatív path-on keresztüli) hivatkozások. Ugyanaz a film szerepel a Színészek; Rendezők; Filmcím; Stílus szerinti kategóriákban is.
Szeretném azonban, hogy diszkek közötti hivatkozás is lehessen. Erre elvileg van mód, hiszen pl. külső (http:) hivatkozás is lehet, valamint magát a vinyót is el lehet nevezni, ha a diszk gyökerében levő dune_folder.txt-be beírom pl. a storage_name=HDD1 paramétert. (Mondjuk, ez a Dune belső vinyó. És amikor a "Forrás" ablakban vagyok, szépen mutatja is, hogy HDD1 és nem azt írja ki, mint korábban, hogy "merevlemez".) Az USB-n csatlakozó vinyót elnevezem HDD_USB-nek. A windows hálózaton is van egy megosztásom, ami 192.168.0.100-on, HDD-Net share néven érhető el. Ezt már felvettem a Dune-be mint "hálózati meghajtó", Halozati-HDD néven.

Most már csak az a kérdés, hogy a HDD1 vinyón levő egyik gyűjtőben hogyan tudok hivatkozni a többi vinyón levő filmekre. Az alábbiakkal próbálkoztam, de mindre azt írta, hogy nem található:
smb://nev:jelszo@192.168.0.100/HDD-Net/film1.avi
Halozati-HDD://film1.avi
HDD_USB://film2.avi
hiritomi62

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.01.23. 11:59

Nem lehet visszahozni az adatokat a Dune-ről, hiszen ott pl. képként van már csak meg minden filminfó.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: methos80 » 2013.01.22. 22:29

Sziasztok.
Nemrégiben letöltöttem a zappitit a hivatalos honlapról, megszerkesztetem az egészet és kiválóan működik is a dune-non.Viszont a pc-m közben behalt és újra kellet telepítenem a w7-et.A HD land mappát sikerült lementenem de mint látom a zappiti nem ebbe a könyvtárba dolgozott hanem talán az apt-be,de mindegy.A dune hdd-jén megvan a struktúra de onnan nem tudom hogy vissza lehet-e varázsolni valahogyan a zappi lelkébe:),mivel nem akarom újrakezdeni az egészet. Nos ebben szeretném kérni a segítségeteket.

Válaszotokat előre is köszönöm.
methos80

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.12.18. 11:23

ubo írta:...elkészítette az export file-t a HDD rre...

Nem egy fájlt készít a program, hanem számosat. A filmek mellé és egy külön mappába is. Ha ezek ott vannak, akkor egy ilyen meghajtóra lépve a Dune fájlböngészőjében automatikusan grafikusan jelenik meg minden, semmit nem kell a lejátszón állítani.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ubo » 2012.12.02. 15:25

Kedves Hozzáértők!
Már napok óta küzdök a Zappiti-vel. Addig eljutottam, hogy elkészítette az export file-t a HDD rre, amit a DUNE-höz használok. A DUNE-t viszont nem tudom rávenni, hogy lássa a Zappiti-t. Már az összes leírást elolvastam a neten, de a System Storage file-nál elakadok. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan lehet konfigurálni a DUNE-t?
Előre is köszi!

Üdv, UBO
ubo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.10.01. 10:03

Én sajnos nem tudok ehhez hozzászólni, a Zappiti-t nem, csak a Mac-es Dune X-et használom. Ott nincs semmi hasonló probléma.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: A felhasználói felület testreszabása