AV kimenet, képlejátszás

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: AV kimenet, képlejátszás

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.09. 11:19

ahalmi753 írta:Január 6-án vásároltam egy Dune hd av1 4k készüléket. Két darab 2 terrabájtos külső HDD-t szeretnék csatlakoztatni hozzá...

Ha csak az egyiket kötöd rá egyszerre, akkor működik mindegyik? Ezek külső tápos, 3,5"-es lemezek, vagy 2,5"-es és az USB-portról akarnak elegendő áramot felvenni? Utóbbi esetben nem hiszem, hogy menni fog 2 lemez, de a külső ház elektronikájától függően még akár egy sem garantált.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ahalmi753 » 2025.01.09. 09:43

Január 6-án vásároltam egy Dune hd av1 4k készüléket. Két darab 2 terrabájtos külső HDD-t szeretnék csatlakoztatni hozzá, de sajnos csak az egyik külső HDD-t látja a Forrásoknál. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond? A firmware-t frissítettem.
ahalmi753

HozzászólásSzerző: Dajm » 2023.12.10. 15:56

Köszönöm a válaszokat. Egyelőre értek mindent.
Dajm
Dajm

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.12.10. 12:56

Dajm írta:...Megjegyzésem: ezzel egyidőben sajnos a HDMI kimenet is 576 lett...

Természetesen. Te ismersz olyan videókártyát, ami egyszerre két felbontásban működik? Az már két kártya lenne egyben, ilyenről nem tudok egy médialejátszónál, Blu-ray, DVD-lejátszónál sem. Persze, lehetne beleépíteni egy HDMI-kompozit konvertert, de ez kb. teljesen feleslegesen drágítaná csak a készülék árát. Ahogy látod, felvehető a kompozit kimenet is, 3 kattintással.
Az „Eredeti beállítás” mellett azért automatikus a videókimenet, hogy jó eséllyel bármely első alkalommal csatlakoztatott kijelzőn legyen kép. De utána ezt mindenkinek érdemes fixre állítani – ahogy ITT is javasoljuk –, az adott tévéhez, vetítőhöz igazítva, a max. minőséget kiválasztva. Ha egy videómagnóra kötnéd, ez a max. minőség az 576i lesz...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Dajm » 2023.12.09. 16:28

Köszönöm a tanácsot.
Erdeti beállításkor volt ez a jelenség.
Legjobb videó mód: Auto (480,576,720,1080 stb) választási lehetőséggel
Képfrekvencia: Mind (állandó-mind-kivéve24p) választási lehetőséggel
Automatikus felbontás: Engedélyezve (letiltva) választási lehetőséggel.
Átállítottam a videó módot 576-ra, aképferkvenciát állandóra, és rendben lett minden, AV jelet így már fogadja a DVR felvevő magnó.
Megjegyzésem: ezzel egyidőben sajnos a HDMI kimenet is 576 lett. Kár, hogy a Dune az AV kimenetére nem állandó jelet küld ki, sajnos az AV kimenetén megjelenik minden, még tán kishörcsög is, ez nem tetszett a DVR-nek.
De van egy érdekes dolog még. A Sony tv kompozit bemenete (sárga-piros-fehér dugók) az eredeti beállításban simán fogadja a DUNE AV jelét
Mégegyszer, köszönöm.
Dajm
Dajm

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.12.07. 09:44

Dajm írta:Az AV kimenete (sárga dugó) mintha valami érdekes jelet adna ki...

Az analóg kimenet csak akkor működik, ha videókimenet max. 576i felbontásban van, hiszen ennél jobb jelet nem lehet kiküldeni kompoziton. Milyen felbontás van beállítva, amikor nem működik?
Kyle
Adminisztrátor

AV kimenet, képlejátszás

HozzászólásSzerző: Dajm » 2023.12.06. 18:32

Sziasztok! Új belépő vagyok, két hetes Dune tulajdonos.
Segítségeteket kérem a nemrég vásárolt RV4K plus masinával kapcsolatban.
Az AV kimenete (sárga dugó) mintha valami érdekes jelet adna ki.
Szóval a sorrend: Dune AV out- Pioneer DVD-R630 felvevő AV bemenet- Pioneer scart kimenet - Sony AV bemenet.
Ugyannebben a sorrendben ha más mobil eszköszt, pl, panasonic kamera, vagy a másik ASUS OPLAY médialejátszó csatlakozik a DVR AV bemenetére, hibátlanul megjelenik a "forrás" képe. Semmi illegálisat nem akaraok másolni, egyszerűen a RV4K plus nyitóképernyőjét akarom látni. Ezt most csak a RV4K plus HDMI-ki- Sony TV HDMI be esetén látom.
A DVR-630 magnó az alábbi üzenetet jeleníti meg a képernyőn a Dune AV csatlakoztatása esetén: "This signal's TV system is different from the recorder's sefting" A DVR megnó bemenetin a következőket tudom beállítani: Pal-Secam-Auto. Autoban van, és minden más masinával működik. Lehet a Dune AV kimenetét valahol állítani, és ha igen, akkor hová?
Tisztelettel: Dajm
Esetleg ha valaki telefonon tudna megoldást mondani: 06-20-20-46-786
Dajm

Dajm

Vissza: SD filmek (pld. avi) lejátszása