FőoldalTermékekDíjak, elismerésekTesztek
 
VideókTerméktámogatásFórumForgalmazók

Távvezérlés.hu

 
Dune HD » Hírek

Hírek

A HDR10+ után érkezik a Dolby Vision is a Dune HD lejátszókra
2021. február 4.

Közel 1 éve jelentette be a gyártó az első HDR10+ színkódolás megjelenítésére (pontosabban feldolgozására) képes modelleket, a RealBox 4K-t és a Pro 4K II-t. Most két újabb – igaz magasabb árkategóriájú – Dune HD lejátszót mutatunk be, amelyek a Dolby Vision színrendszerű videokat is kezeli, így gyakorlatilag a képfeldolgozás tekintetében végre a médialejátszók is utolérik az asztali Blu-ray lejátszókat, illetve a jóval nagyobb adatfeldolgozási (bit)sebesség miatt többet tudnak azoknál. Köszönhető mindez annak, hogy a Dolby Laboratories, Inc. végre megvásárolhatóvá tette a Dolby Vision licencét médiaprocesszorok mellé is, a legújabb Realtek RTD1619DR CPU pedig tartalmazza a feldolgozáshoz szükséges elektronikát.

Hogy mennyire frappáns a Dune HD Pro Vision 4K Solo és a Max Vision 4K elnevezés, az vitatható, de bizonyosan ilyen név alatt érkezik a következő hetekben két új Dune HD modell. A „Dolby” szó védjegy, így a „Vision” kifejezés jelzi a két újdonság létjogosultságát, a modellváltás alapvető okát, azaz a Dolby Vision-kompatibilitást. Míg a HDR10+ lejátszásra képes RTD1619 processzorokkal a Dune HD jelent meg először a világon, az RTD1619DR már pár hónapja megtalálható egy kínai gyártó kínálatában. Így világelsőségről most nem beszélhetünk, de az még izgalmas, nyitott kérdés, hogy vajon a Dune HD készülékeken fog-e először hibátlanul működni a Dolby Vision dekódolása vagy sem, mert ehhez a gyártók programozóira is nagy szükség van, önmagában a processzor és a hozzá tartozó rutinok nem elegendőek.

Napokon belül megérkezik hozzánk a Pro Vision 4K Solo, amely a Pro 4K Plus II utódjának tűnhet, hiszen annak készülékházát kapta. Viszont a Pro 4K Plus II első szállítmánya karácsony előtt talán 1 nappal érkezett az országba, máris leváltásra kerülne? Igen, rendhagyó módon most ez a helyzet, annak ellenére, hogy az utód „csak” a Dolby Vision funkcióval tud többet, és érezhetően (közel 15%-kal) drágább is lett – „hála” pl. a Dolby-nak fizetett licencnek.

Sokat tehát nem tudunk mondani erről az újdonságról, lásd a Pro 4K Plus II termékoldalát, és add hozzá a Dolby Vision lejátszást! Hazai ÁFÁ-s ajánlott ára 174 390 Ft lesz, napokon belül akár raktárról is kapható majd viszonteladóinknál.

Következő hírünkben bemutatjuk a high-end kategóriás Max 4K utódot, a Max Vision 4K-t, amely megjelenése valamikor március elején várható a hazai kereskedőknél. Ott már a külső is megújul, de az alapok szintén változatlanok maradnak.

  Copyright © Dune-HD.hu. Minden jog fenntartva! :: NEON Multimedia Kft. :: Adatkezelési tájékoztató :: RSS
address catalog .