FőoldalTermékekDíjak, elismerésekTesztek
 
VideókTerméktámogatásFórumForgalmazók

Távvezérlés.hu

 
Dune HD » Hírek

Hírek

Dune HD médialejátszók a XIX. Házimozi és HiFi Show-n
2018. október 4.

Ha XXI. századi házimoziról beszélünk, lassan már kizárólag a különböző fájlformátumok lejátszásáról van szó, egyre kevésbé használunk optikai lemezeket (CD, DVD, Blu-ray), és a filmeket, zenéket merevlemezen, számítógépes háttértárakon tároljuk. Blu-ray filmjeinket is érdemes merevlemezre másolni, hiszen nem csak azt biztosítjuk ezzel, hogy ha sérülés éri az eredeti lemezt, akkor sem veszítjük el a megvásárolt filmet, de egy médialejátszó lényegesen gyorsabban is olvassa be az adatokat a winchesterről, mint egy asztali Blu-ray játszó az optikai lemezről. További előnyként említhetjük, hogy hálózati háttértár (pl. NAS) esetén, akár ugyanazt a filmet is lehetne nézni több helyiségben egyidőben, hiszen egy fájlt több lejátszó is használhat egyszerre. Az esetleges rémhírekkel ellentétben, az optikai lemezekről számítógéppel beolvasott filmek adatai, „bitjei” tökéletesen azonosak a lemezen lévő forrás adataival, így – hacsak nem tömörítjük össze jobban a beolvasást végző szoftverrel – veszteség mentesen, „gyári” minőségben játszhatjuk le az adott filmet fájlból is. Már ha ehhez rendelkezünk olyan minőségű médialejátszóval, ami versenyképes az asztali Blu-ray lejátszók minőségével...

A Dune HD lejátszói a kezetektől fogva a minőségi kategóriába tartoznak. A kiemelkedő felskálázásra, képjavításra, később már adaptív kontrasztjavításra is képes Sigma Designs processzorok 2007 óta garantálták a projektorok esetén talán még inkább szembetűnő szuper képminőséget, míg a Dune HD Duo 4K megjelenésével a sztereó zenehallgatás is szintet lépett – hála a 32-bites ESS Sabre DAC-nak. Mivel a Sigma Designs máig sem kezdte el a korábban bejelentett HDR-képes médiaprocesszorának gyártását, a Dune HD elkészítette a Realtek RTD1295 processzort használó, és a korábbi linux helyett Android 7 operációs rendszert futtató Pro 4K készülékét azok számára, akiknek a HDR10 színmegjelenítésre és/vagy a 4K felbontás melletti 60 fps képsebességű lejátszásra van szükségük. Azon felhasználók, akik a hagyományos Blu-ray (1080p) lemezeket fullHD tévén vagy projektoron élvezik, továbbra is választhatják az akár 4K/30 fps lejátszásra képes, HDR10 tartalmakat visszakonvertálni tudó Solo Lite, Solo 4K és Duo 4K modelleket – utóbbi kettőt Z-Wave okosotthonok vezérlésére is képes hardverrel és szoftverrel.

Mind a négy jelenleg kapható Dune HD készülék menüvel együtt képes lejátszani a Blu-ray filmeket fájlból (BDMV mappa vagy ISO), a Pro 4K az írott optikai lemezeket USB-s Blu-ray olvasóról is elindítja. Mindegyik lejátszón használható a My Collection jukebox, amely aktív internetkapcsolat esetén letölti a filmfájljainkhoz tartozó filmadatokat és képeket, így egy grafikus filmtárban böngészhetünk egy sima fájllista helyett, ahol ráadásul nem csak az adott film szereplőinek, készítőinek személyes adatait tekinthetjük meg, de továbbléphetünk a személyek egyéb filmjeihez is, azokról is megtudva mindent, mintha csak saját gyűjteményünkben lenne. Tehát a jelenlegi kínálatból továbbra is a Sigma-processzoros modelleket javasoljuk fullHD mozizáshoz, ezeknél jobb képminőséget és szélesebb körű médialejátszó funkciókat kínáló alternatívát nehéz találni. Ha már HDR10-képes megjelenítővel rendelkezünk, akkor a Pro 4K a megfelelő választás, amely egyben teljes értékű androidos asztali számítógépként is használható, bár akinek nincs szüksége az Androidra, annak nem is kell vele találkoznia: a korábbi Dune HD készülékeken megszokott kezelőfelületet kínálja ez a modell is, az Android teljesen el van rejtve.

Ha a fenti „segédletünk” ellenére sem vagy még bizonyos abban, hogy melyik Dune HD lejátszó lenne az ideális választás számodra, esetleg nem láttál még működés közben Dune HD készüléket, akkor az október 27-én a WestEnd bevásárló központban található Hilton hotelben kezdődő Házimozi és HiFi Show M szintjének Szekszárd termében működés közben is kipróbálhatod a gyártó aktuális kínálatát, a Solo Lite-tól kezdve a Duo 4K-ig, beleértve természetesen a Solo 4K és Pro 4K modelleket is!

Kövesd Facebook-oldalunkat, ahol terveink szerint belépőjegyet is nyerhetsz majd a kiállításra, és bizonyosan első kézből értesülsz a Dune HD márkával kapcsolatos legújabb hírekről!

Figyelem! Magyarországon a jelenlegi törvények szerint az internetről letöltött filmek és zenék csak magán célra, otthoni megtekintésre, meghallgatásra használhatóak törvényesen (a jogdíjat a háttértárak árába építve fizetjük meg)! Az így letöltött fájlok megosztása, nyilvános helyen való bemutatása már nem törvényes.

  Copyright © Dune-HD.hu. Minden jog fenntartva! :: NEON Multimedia Kft. :: Adatkezelési tájékoztató :: RSS
address catalog .