FőoldalTermékekDíjak, elismerésekTesztek
 
VideókTerméktámogatásFórumForgalmazók

Távvezérlés.hu

 
Dune HD » Hírek

Hírek

Vezéreld a lakást Dune lejátszóval!
2012. február 14.

Az Amsterdamban megrendezett Integrated Systems Europe kiállításon, január 31-én jelentette be a Dune HD, hogy lejátszói megkapták a Control4 otthonautomatizálási rendszer minősítését. 2012 első negyedévében várható a megfelelő szoftver érkezése a HD Max, HD Duo és HD Smart termékekhez...

Nem újkeletű törekvés a Dune HD részéről, hogy lejátszóikkal ne csak mozizni lehessen, de az okos otthonok vezérlőpultjaként is használhassuk azokat. Miután – évekkel ezelőtt – a Dune-ök processzorát szállító Sigma Designs megvásárolta a Z-Wave™ technológiát*, és ennek támogatása immár valamennyi Sigma chipes lejátszó esetén megoldható, a Dune HD máris tervbe vette egy vezeték nélküli távvezérlő megjelentetését, majd egy komplett lakásvezérlő rendszer integrálását a Dune-ök kezelőfelületébe. A 2010-es berlini IFA kiállításon már láthattuk ennek egy kezdeti változatát, ahol IP-kamerákat is lehetett monitorozni a kiállított Prime 3.0 lejátszóval. Mivel a Z-wave, és általában a szabványos otthonautomatizálási rendszerek európai elterjedése a vártnál lassabb, így a mai napig nem jelent meg még ezzel kapcsolatos kész termék a Dune HD-tól.

A Control4 egy amerikai (Salt Lake City) központú vállalat, mely 2003 óta létezik, és immár 300 főt foglalkoztat. Mára már több, mint 150 ezer IP-alapú – azaz akár az interneten keresztül is menedzselhető – vezérlő elektronikát adtak el Észak-Amerikában és a világ 70 országában. Több, mint 6500 gyártó termékeihez létezik Control4-kompatibilis driver. Ebbe a sorba áll be hamarosan a Dune HD is a lejátszóihoz fejlesztett szoftver kapcsán.

Vitathatatlan, hogy a lejátszókba épített vezérlőrendszernek megvan a létjogosultsága. Miért ne tehetnénk meg házimozizás után, vagy éppen közben, hogy rápillantunk a TV-képernyőjén a ház biztonsági kameráira, vagy leellenőrizzük, hogy be van-e zárva a bejárati ajta, vagy a film végén lekapcsoljuk az összes lámpát a lakásban? Bár természetesen a Control4 is vezérelhető iPhone/iPad és Android mobilokról, kézenfekvő a nagyobb méretű és jobb felbontású TV-képernyő használata is erre a célra, főleg, hogy éppen be van kapcsolva az, amikor filmet nézünk otthon.

Jelenleg Magyarországon is számos Control4-kompatibilis eszközt vásárolhatunk már, elég pl. ha csak a „Control4 otthon” kifejezésre rákeresünk az interneten...


Control4 vezérlőszoftver egy iPad-en működés közben

Control4 angol nyelvű termékkatalógus: link...
Control4 iPad/iPhone alkalmazás: link...
Control4 Androidra: link...
A Control4 Facebook oldala: link...
A Control4 Twitter csatornája: link...
Control4 a Wikipedián: link...

*A Z-Wave-et már több, mint 22 országban 575-féle készülék használja, és 160 vállalat támogatja a szabványt. Az eredetileg 1999-ben Kaliforniában alapított Zensys nevű cég által kifejlesztett technológia 2008-ban került a Sigma Designs tulajdonába, miután felvásárolta a dániai fejlesztőcsapattal is rendelkező Zensys-t.

 


  Copyright © Dune-HD.hu. Minden jog fenntartva! :: NEON Multimedia Kft. :: Adatkezelési tájékoztató :: RSS
address catalog .